Lutefisk-med-kapers-1
Til oppskriften

Lutefisk med kapers

Lutefisk med bacon, ertestuing og potet er en tradisjon mange vil holde fast på. Men ønsker man å endre tilbehøret kan man gjerne lage lutefisk med ny og spennende saus, kapers og salsablanding. 
40-60 min
Avansert
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Salsa verde

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Del lutefisk i serveringsstykker.
  • Bland finhakket hvitløk med salt og gni dette på lutefiskstykkene.
  • Legg stykkene på et stekebrett med kanter, og dekk med aluminiumfolie.
  • Stek lutefiskstykkene i ca. 12 minutter i stekeovnen.
  • La lutefisken hvile 1-2 minutter før servering.

Saus

  • Surr finhakket sjalottløk i smør til den er myk.
  • Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Ha i buljong og kok i ca. 20 minutter. Tilsett erter og kok i ca. 5 minutter.
  • Rør inn fløte til du får en jevn saus.
  • Sil sausen og smak til med salt og kajennepepper.

Salsa verde

  • Finhakk hvitløk og kjør til en jevn mos sammen med gressløk, persille, kapers, sardiner og sitronsaft i en foodprosessor eller med stavmikser.
  • Ta av noen kapers til pynt.
  • Smak til med revet sitronskall og pepper.
  • La blandingen stå kjølig i ca. 20 minutter.

Tilbehør

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Smør salsa verde på brødskivene og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
  • Server lutefisken med grønn saus, brød med salsa og ha litt kapers som pynt.
Kilde: godfisk.no Foto: Lutefiskens Venner Sverige
Print