Lys-lammefrikasse-1
Til oppskriften

Lys lammefrikassé

En klassiker som ikke går av moten. Det er det en grunn til! 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fres løk og estragonstilker i smør. Brun kjøttet i stekepanne og krydre med salt og pepper.
  • Tilsett vin, la det koke opp og hell i vannet. La kjøttet koke mørt, ca. 2 timer eller til kjøttet løsner fra benet.
  • Når kjøttet er mørt, tilsettes grønnsakene. Pass på at de ikke koker for lenge, de er best når de er ”al dente”.
  • Ta opp kjøtt og grønnsaker. Fjern stilker av estragon. Reduser kraften til halvparten, tilsett fløte og kok i 10 min.
  • Smak til med salt, pepper og sitron og gjør sausen glatt med stavmikser.
  • Legg i kjøtt og grønnsaker, og ha i estragonblader. Rør godt.
  • Serveres med kokte poteter, potetstappe eller ris.
  • * stilker og blader hver for seg.
  • **og vann slik at det dekker kjøttet med 10 cm.
Print