Meny
lys-lapskaus-
Klassisk lys lapskaus til høstkvelden. Hjemmelaget lapskaus er god norsk tradisjons mat. Lapskausen kan lages i store porsjoner og serveres med flatbrød til hverdags eller fest.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok kjøttet i vann tilsatt laurbærblad, til det er mørt. Det tar ca 1.5-2 timer under lokk.
  • Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.
  • Tilsett grønnsaker og poteter, og la gryta småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.
  • Smak til med salt og pepper. Vend inn rikelig med hakket bladpersille rett før servering.
Server gjerne med flatbrød eller ferskt brød og smør.
    Kilde: meny.no

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter