MAKARONIGRATENG MED PøLSe

Makaronigrateng med pølse

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Makaronigrateng er en klassisk middagsfavoritt som både store og små elsker. Bland inn litt av favorittgrønnsakene, og du har en alt-i-ett-middag på et blunk!
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del brokkoli i små buketter og skjær purre i tynne ringer.
  • Kok opp rikelig med vann og tilsett litt salt. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Tilsett brokkoli og purre de siste to-tre minuttene av koketiden.
  • Hell alt i et dørslag og la det renne godt av seg.
  • Smør en ildfast form med litt smør eller margarin, og hell makaroni og grønnsaker i formen.
  • Fjern skinnet av pølsene og skjær dem i biter. Bland bitene i formen.
  • Visp sammen egg, melk og revet ost. Krydre med litt salt og pepper, og hell blandingen i formen.
  • Sett formen midt i ovnen på 200 °C i og stek i ca. 20 minutter, eller til eggestanden har stivnet og alt er gjennomvarmt.
  • Med makaroni eller annen pasta som basis kan du variere denne retten med det du har i kjøleskapet. Brokkoli kan byttes ut eller kombineres med andre grønnsaker, og pølser kan også utelates eller byttes ut – både med andre kjøttrester, litt stekt bacon eller vegetariske alternativer.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke