Makaronigrateng med skinke

>>, Pasta med kjøtt>Makaronigrateng med skinke
  • Makaronigrateng med skinke
Makaronigrateng med skinke
Print

Makaronigrateng med skinke

Tid: 20-40 min
Grad: Enkel
Posjoner: 4

Ingredienser

  • 250 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 0.25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts nykvernet pepper
  • 200 g revet ost
  • 150 g kokt skinke i biter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skjær skinken i biter.
  3. Smelt smøret i en kjele (må ikke bli brunt). Tilsett mel og rør godt. Spe med melk, litt om gangen, til det blir en passe tykk saus. Ha i muskat, salt og pepper.
  4. Ha halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i en ildfaste form.
  5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter.
  6. Server den straks, med en god grønn salat til!
Lagt til av | 2017-09-19T10:47:59+00:00 13. juni 2016|Kategori: Kjøttgrateng, Pasta med kjøtt|Stikkord: , , , |

2 Kommentarer

  1. Hilde 18. oktober 2017 kl 17:01 - Svar

    Beste oppskriften på mac&cheese

    • Oppskriftskroken 18. oktober 2017 kl 17:08 - Svar

      Så hyggelig at du likte den Hilde 🙂

Legg igjen en kommentar

Translate »