Maki sushi med laks

Maki sushi med laks

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Maki sushi med laks, mango og agurk er den perfekte kombinasjon av både farger og smaker. Det er enkelt, og ikke minst sosialt å lage sushi sammen. Nyt kvelden og maten! 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst.
  • Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn.
  • Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Skjær laks og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  • Legg strimler av laks, agurk og mango ved siden av hverandre på risen.
  • Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det er en rullekake, og klem godt sammen.
  • Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått åtte biter.
  • Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften