Maki sushi med sardiner
Til oppskriften

Maki sushi med sardiner

Sushi er blitt mer vanlig å lage hjemme. Maki sushi kan lett varieres, som du ser i denne oppskriften der den er fylt med sardiner, gulrot, agurk, vårløk og paprika. 
20-40 min
Middels
Asiatisk, Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
  • Skrell og riv gulrot grovt på et rivjern. Skjær agurk, vårløk og paprika i strimler på ca. 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  • Legg sardiner, revet gulrot og grønnsaksstrimler ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen.
  • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen. Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
  • Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
  • Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos
Print