Maki sushi med torsk

Maki sushi med torsk
40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Maki sushi med torsk

Den norske favorittfisken gjør seg utmerket sammen med myk avokado rullet inn i en saftig makirull. Dypp den i en hjemmelaget chilimajones og nyt en liten bit ren fiskelykke. 
PORSJONER4

Ingredieser

majones

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Avkjøl risen.
  • Ha sukker og salt i riseddik, og rør til alt er oppløst.
  • Ha litt av eddikblandingen over den avkjølte risen og vend forsiktig inn. Rør inn litt og litt eddikblanding til risen blir klebrig og ikke for fuktig. Skjær torsk i like store strimler på langs av fileten, og dryss på litt salt og pepper.
  • Skjær agurk og avokado i strimler.
  • Legg et stykke plastfolie på bambusmatten. Del noriark i to og legg på plastfolien.
  • Fordel sushiris på to tredeler av arket og snu siden med ris ned mot plastfolien.
  • Legg torsk, agurk og avokado litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene.
  • Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av bambusmatten, og del hver rull i 8 like store biter.
  • Server maki sushi med majonesen som dipp
Majones
  • Hardkok egg, rens og hakk i små terninger.
  • Finhakk sylteagurk, kapers, koriander og chili, og bland i majonesen sammen med egg.
  • Rør inn chilipasta og saften av sitron. Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn crème fraîche.
  • Rør sammen eggeplomme og sennep, og spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn, tykk majones.
Kilde: godfisk.no Foto: Jan-Petter Westermann
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken