Maki sushi

Maki sushi

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror! Med laks, kveite og reker kan du lage mange smaksrike varianter, og med egen fantasi enda flere. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst.
  • Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Skjær fisk og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  • Legg en strimle sjømat og en grønnsaksstrimle ved siden av hverandre på risen.
  • Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen.
  • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det er en rullekake, og klem godt sammen.
  • Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått åtte biter.
  • Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley