Makrell-i-tomat-1
Til oppskriften

Makrell i tomat

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av. 
Over 60 min
Middels
Lunsj, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tomatlake

Fremgangsmåte

  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper. Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatlake

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken. Rør til sukkeret er oppløst. Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over. La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.
  • Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.
  • Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.
Kilde: godfisk.no Foto: Astrid Hals
Print