Makrell-i-tomat-1

Makrell i tomat

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tomatlake

Fremgangsmåte

  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper. Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatlake

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken. Rør til sukkeret er oppløst. Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over. La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.
  • Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.
  • Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.
Kilde: godfisk.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest