Makrell-med-grønnsaker-1

Makrell med grønnsaker

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Makrell er en fisk som brukes svært mye i Japan. Prøv en japanskinspirert variant med makrellfilet og grønnsaker. Server med kokt ris eller godt brød.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær makrellfiletene i 2 cm brede stykker.
  • Stek stykkene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem opp og hold dem varme.
  • Bland sammen hvitvinseddik, soyasaus og sukker, og bland inn revet nepe.
  • Rens og skjær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær paprika i tykke strimler.
  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.
  • Hell dressingen over makrellen før servering og dryss over finhakket chili og peppermix. Kokt ris smaker godt til. Både makrellen og grønnsakene kan naturligvis tilberedes på grillen.
Kilde: godfisk.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest