Meny
Mandel-og-kaperspesto-1
Mandel- og kaperspesto er en knallgod og anvendelig pesto med litt uvanlige ingredienser. Supert tilbehør til røkt kjøtt eller i et smørbrød med masse digg. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Ta opp mandlene og fjern skallet.
  • Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper til slutt.
Tips 1
  • La gjerne pestoen stå og utvikle smak en stund før du serverer den. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
Tips 2
  • Bytt ut mandlene med hasselnøtter og noe av persillen med basilikum eller andre urter. Bruk sausen som dressing på potetsalat (halve, knuste nypoteter) eller pasta.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter