Mandel-og-kaperspesto-1

Mandel- og kaperspesto

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Mandel- og kaperspesto er en knallgod og anvendelig pesto med litt uvanlige ingredienser. Supert tilbehør til røkt kjøtt eller i et smørbrød med masse digg. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Ta opp mandlene og fjern skallet.
  • Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper til slutt.

Tips 1

  • La gjerne pestoen stå og utvikle smak en stund før du serverer den. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.

Tips 2

  • Bytt ut mandlene med hasselnøtter og noe av persillen med basilikum eller andre urter. Bruk sausen som dressing på potetsalat (halve, knuste nypoteter) eller pasta.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest