Meny
marinert_agurksalat_med_granateple
Salaten er et supert alternativ til den tradisjonelle agurksalaten som man bl.a. serverer til laks. Kjernene fra granateple og løken gir agurksalaten en spennende vri. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløk. Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern. Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite. Bland alt dette sammen med oljen. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.
  • Vask agurk og del den opp i staver på 4x1 cm. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv - NB. Bare skallet! Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene.
  • Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade. Smak til med nykvernet salt og pepper og servert.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter