Meny
Marinerte-sommerkoteletter-MP
Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, lønnesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt!
Porsjoner4
Ingredieser
Marinade
Fremgangsmåte
 • Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg når du senere skal grille dem.
 • Legg kotelettene i en brødpose av plast, bland alle ingrediensene til marinaden og hell marinaden oppi posen. Knyt igjen, sett posen i en arbeidsbolle og sett bollen i kjøleskapet. Vend på posen noen ganger under marineringstiden.
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
 • Ta kotelettene ut av posen, tørk dem med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Grilles videre i et par minutter til de er gjennomstekte.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».
  Server marinerte sommerkoteletter med litt god sennep og en frisk salat.
   Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

   Share on facebook
   Share on pinterest
   Share on email

   Populære oppskrifter