marokkansk lammegryte
Til oppskriften

Marokkansk lammegryte

Et pust av det eksotiske kjøkken. En slik tagine, marokkansk gryte, kan lages uten en spesialgryte, så her er det bare å koke. 
Over 60 min
Middels
Gryteretter, Middag
Marokko
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrot, potet og løk, og del grønnsakene i biter.
  • Splitt chili på langs, og fjern frøene. Hakk chili.
  • Ha olje i en tykkbunnet kjele, og sett den på medium varme. Tilsett kjøttet og la det brunes på alle sider.
  • Tilsett grønnsakene i gryta, og bland sammen. Ha i svisker, aprikos, mandler og krydder, og la det steke noen minutter i gryta, før du heller i vann.
  • La retten småkoke i en og en halv time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne med ris, couscous eller brød.
Kilde: matprat.no
Print