Marsipan-1

Marsipan (grunnoppskrift)

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! 
PORSJONER1

Ingredieser

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
  • Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.
  • Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
  • Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
  • Tips: Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.

Slik skålder du mandler

  • Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest