Marsipankake-med-pasjonsfruktmousse
Til oppskriften

Marsipankake med pasjonsfruktmousse

Den perfekte kaken til vår- og sommerfesten! Marsipankake med pasjonsfruktkrem laget på mascarpone har en deilig og syrlig smak og er skikkelig saftig.
Over 60 min
Middels
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Sukkerbrød

Pasjonsfruktkrem

Melisglasur

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

  • Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek ved 160°C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Pasjonsfruktkrem

  • Del pasjonsfrukten i to og skrap ut alt fruktkjøttet. Visp mascarpone, fløte og sukker sammen i en bolle til en tykk og myk krem. Vend til slutt inn pasjonsfrukten.

Montering

  • Del kaken i tre like store bunner. Dynk bunnene med melk eller juice. Smør et tynt lag med bringebærsyltetøy og bre halvparten av pasjonsfruktkremen over den ene bunnen. Legg en bunn oppå og gjenta.
  • Fordel et tynt lag med kremfløte over toppen av kaken og legg marsipanlokk over. Pynt med melisglasur og eventuelt litt ekstra pasjonsfrukt.

Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi

Print