Matjessild-med-pepperrot-puré-1
Til oppskriften

Matjessild med pepperrot-potetpuré og fruktsaus

Matjessild er nederlandsk tradisjon basert på norsk sild. Matjes er lett saltet og modnet sild. Denne oppskriften med pepperrotpuré og tørket frukt er verd å prøve. 
40-60 min
Enkel
Koldtbord, Pålegg, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløt den tørkede frukten ca. 1 time i kaldt vann. Tørk og skjær i små terninger.
  • Ha frukten i en kjele sammen med kalvekraften og kok inn til ca. 1/3. Smak til med salt og pepper og pisk inn smør.
  • Kok og mos potet, rør inn varm melk og pepperrot og smak til med salt og muskatnøtt.
  • Anrett potetmos og saus sammen med matjesfiletene.
Kilde: godfisk.no Foto: Robert Kanngiesser
Print