Matjessild-med-pepperrot-puré-1

Matjessild med pepperrot-potetpuré og fruktsaus

40-60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Matjessild er nederlandsk tradisjon basert på norsk sild. Matjes er lett saltet og modnet sild. Denne oppskriften med pepperrotpuré og tørket frukt er verd å prøve. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløt den tørkede frukten ca. 1 time i kaldt vann. Tørk og skjær i små terninger.
  • Ha frukten i en kjele sammen med kalvekraften og kok inn til ca. 1/3. Smak til med salt og pepper og pisk inn smør.
  • Kok og mos potet, rør inn varm melk og pepperrot og smak til med salt og muskatnøtt.
  • Anrett potetmos og saus sammen med matjesfiletene.
Kilde: godfisk.no Foto: Robert Kanngiesser