Matmuffins med skinke og brokkoli
20-40 min
Enkel
Med brokkoli og skinke er disse matmuffinsene perfekte som lunsj hjemme eller i matboksen.
PORSJONER1
Ingredieser
Fremgangsmåte
- Legg havregrynene i bløt i vann i ca 5 minutter.
- Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
- Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
- Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
- Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt.
- Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 deler fulle.
- Pynt gjerne med ekstra brokkoli eller skinke på toppen.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.
- Server muffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.
Kilde: brodogkorn.no