Medisterkaker med pære- og radicchiosalat

Medisterkaker-med-pære-og-radicchiosalat-1
Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Medisterkaker med pære- og radicchiosalat

Søte pærer og bitter salat er kanskje uvante smaker sammen med trauste, norske medisterkaker, men kombinasjonen er overraskende god. Salaten lager du kjapt mens medisterkakene godgjør seg i stekeovnen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek dem midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  • Vask pærer og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Drypp over sitronsaft for å hindre at pærene blir brune.
  • Vask salat og riv den grovt.
  • Legg på pæreskiver, dryss over valnøtter og ha på honning rett før servering.
  • Server varme medisterkaker med den friske salaten.
  • Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 40 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i ca. 10 minutter.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken