Medisterkaker-med-pære-og-radicchiosalat-1

Medisterkaker med pære- og radicchiosalat

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Søte pærer og bitter salat er kanskje uvante smaker sammen med trauste, norske medisterkaker, men kombinasjonen er overraskende god. Salaten lager du kjapt mens medisterkakene godgjør seg i stekeovnen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  • Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek dem midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  • Vask pærer og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Drypp over sitronsaft for å hindre at pærene blir brune.
  • Vask salat og riv den grovt.
  • Legg på pæreskiver, dryss over valnøtter og ha på honning rett før servering.
  • Server varme medisterkaker med den friske salaten.
  • Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 40 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i ca. 10 minutter.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest