Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon

Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetstappe

Fremgangsmåte

  • Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
  • Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
  • Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
  • Form runde kaker med skje, beregn ca. 60 g per kake. Brun dem i smør i en middels varm stekepanne til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg medisterkakene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i stekeovn på 180 °C, ca. 10 minutter.
  • Du får også kjøpt ferdigstekte medisterkaker i butikken. Legg dem i en ildfast form og varm dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
  • Skrell potet og skjær i terninger. Ha terningene over i en kjele med vann. Kok potetterningene til de er møre, ca. 10 minutter.
  • Har du ekstra dårlig tid, kan du bruke ferdig potetmos.
  • Hell av kokevannet og mos potetene med en stamper. Spe med melk, og smak til med salt og pepper.
  • Stek bacon i en stekepanne med smør til det har fått en fin farge. Ha i erter mot slutten av steketiden og la det surre et par minutter til ertene er varme.
  • Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter den siste uken