melonsorbet

Melonsorbet

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon og vi serverer den selvsagt i melonskallet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l.
  • Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.
  • Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften