melonsorbet
Til oppskriften

Melonsorbet

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. Her har vi laget en sorbet av melon og vi serverer den selvsagt i melonskallet. 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l.
  • Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehvite evt. inn. Det må røres i sorbeten flere ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens.
  • Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.
Print