710-1
Til oppskriften

MemphisKylling - Smørbakte kyllingoverlår

Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbeque i Memphis, Tennessee. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  • Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  • Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  • Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  • Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  • Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.
Kilde: matprat.no Foto: Lars O'Mejer / Gazoline
Print