710-1

MemphisKylling - Smørbakte kyllingoverlår

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbeque i Memphis, Tennessee. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  • Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  • Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  • Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  • Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  • Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.
Kilde: matprat.no Foto: Lars O'Mejer / Gazoline
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften