Middag-i-form-1

Middagen i form

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Ovnsgratenger passer bra som høst- og vintermat og er lett å lage. Her en versjon med bayonneskinke.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell grønnsakene og kutt de i tynne skiver.
  • Rør maisennamelet ut i litt av den kalde melken. Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep.
  • Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
  • Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken.
  • Strø revet ost oppå bayonneskinken, sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C. La formen stå i ovnen i ytterligere 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt.
  • Server gjerne retten med ferskt brød.
Kilde: melk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke