Middagssalat med bønner og sjampinjong

Middagssalat med bønner og sjampinjong

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Salaten kan du spise som en egen rett til middag med brød til eller du kan servere den som tilbehør til annen middag. Det som er igjen, putter du i en boks og har til lunsj dagen etter.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 250°C.
  • Del sopp i to. Skrell og del løk i tynne skiver. Del paprika i to, fjern frø og hinner og skjær i strimler.
  • Legg grønnsakene i en ildfast form, bland inn olivenolje og salt og pepper.
  • Sett formen inn i ovnen og bak grønnsakene i ca. 10 minutter.
  • Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem i kaldt vann, avkjøl, skrell og del dem i to.
  • Rens og del salat i mindre biter.
  • Hell væsken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
  • Legg salaten på fat. Fordel grønnsaker og hvite bønner over. Legg på halve egg og strø over hakket frisk kruspersille.
  • Bland sammen olivenolje og balsamicoeddik og hell over salaten like før servering.
  • Skiver av ferskt brød smaker godt til.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest