middelhavspai

Middelhavspai

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Godt salt er deilig følge, om ønskelig. 
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette ekstra vann. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
  • Har du ikke foodprosessor tilsetter du mel i en bolle og gnir inn smør med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.
  • Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 23 cm paiform. Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 220 ºC. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek paibunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.
  • Fyll Skjær ost, paprika, vårløk og hvitløk i små biter. Tomat skjæres i skiver. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet.
  • Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
  • Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter. Server paien lun med frisk finhakket timian og en enkel salat.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest