Min-beste-lasagne1
Til oppskriften

Min beste lasagne

Det tar en del tid og arbeid, men du verden så godt det blir på grunn av de gode ingrediensene.
Over 60 min
Avansert
Middag, Pasta
PORSJONER4 -6

Ingredieser

Kjøttsaus

Bechamelsaus

Til gratinering

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100

Kjøttsausen

  • Bland kjøttdeigene godt. Finhakk flesket, løken, hvitløken, gulroten og selleri stilken.
  • Varm smøret i en kjele, fres fleske terninger og grønnsaker. Tilsett kjøttdeigen, brun den under omrøring. Rør i tomatpure, oregano og buljong, dryss over litt salt og pepper. Legg på lokk og la det koke på svak varme i ca. 20 minutter.

Bechamelsaus

  • Smelt smør i en kjele, rør i hvetemel. Trekk kjelen fra varmen og rør i melk etter. 1 minutt. Sett kjelen over varmen igjen, kok opp under omrøring og la det koke på svak varme i ca. 10 minutter. Krydre 1 klype nyrevet muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.
  • Smør en stor gratengform med smør. Legg pastaplater, kjøttsaus, bechamelsaus og revet parmesan lagvis i formen.
  • Det øverste laget skal være bechamelsaus med parmesan, og over det legges 2 ss smør i små klatter. Sett formen i ovnen og stek den i 30 minutter til den er gyllenbrun. 
  • Server med en god salat til.
Print