lammefrikasse oppskrift
Til oppskriften

Lammefrikassé a la Geir

Lammefrikassé er en sikker vinner på middagsbordet. Prøv Geir Skeies tradisjonsrike oppskrift.
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha lammekjøttet i en gryte og fyll på vann slik at det dekker kjøttet. Kok opp kjøttet og skum godt av. Tilsett salt, hel pepper, løk, laurbærblad og persillestilkene (ikke bladene). Dette kokes under lokk i 1 time.
  • Ha grønnsakene (ikke purren) i gryten og kok videre i 30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Ta bort skummet med en skje underveis. Sil av kraften. Ta vare på rotfruktene og kjøttet
  • Lag sausen ved å smelte smør, rør inn mel og spe med varm kraft. For å unngå klumper sper du først med litt av kraften og rører til det er klumpfritt. Fortsett til du har spedd i all kraften. Småkok i 10 minutter. Ha i fløte og smak sausen til med salt og pepper.
  • Legg kjøttet, purren og grønnsakene i sausen og kok det sammen i 5 minutter til også purreløken er mør.
  • Hakk persille over den varme frikasseen. Server med kokte poteter
Kilde: nytnorge.no
Print