Mokkafudgekake

Mokka fudge kake

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Mokka fudge kake er en uimotståelig sjokoladekake til bursdag, bryllup eller fest. Med smeltet mørk sjokolade og kaffe både i kakebunnen og i glasuren.
PORSJONER1 liten kake

Ingredieser

Kakebunn

Glasur

Fremgangsmåte

Glasur

  • Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.

Kakebunn

  • Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
  • Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
  • Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften