Mokkafudgekake
Til oppskriften

Mokka fudge kake

Mokka fudge kake er en uimotståelig sjokoladekake til bursdag, bryllup eller fest. Med smeltet mørk sjokolade og kaffe både i kakebunnen og i glasuren.
Over 60 min
Middels
PORSJONER1 liten kake

Ingredieser

Kakebunn

Glasur

Fremgangsmåte

Glasur

  • Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.

Kakebunn

  • Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
  • Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
  • Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger
Print