Møllerens-focaccia-1

Møllerens focaccia

Over 60 min
Middels
Print
Focaccia med deilig fetaost, oliven og små tomater. Smaker godt alene eller som tilbehør til andre retter. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og olivenolje. Elt deigen til den er smidig og glatt. Blir den for vanskelig å jobbe med tilsettes litt mer mel.
  • Ta deigen ut av bollen og smør bollen med olivenolje. Legg deigen tilbake i bollen, dekk med plast og hev lunt og trekkfritt i cirka 1 time.
  • Smør en liten langpanne med olivenolje. Hell deigen i langpannen og trykk den utover. Ved behov kan deigen pensles med litt olivenolje. Dekk platen med plast og la det etterheve i cirka1 time. Strø grovt salt (maldon salt) over deigen og trykk inn fetaost i terninger, oliven og halve små tomater.
  • Stek focacciaen nederst i ovnen ved 220 °C i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.