Møllerens-spesial-1

Møllerens spesial

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette "spesialbrødet" inneholder mye rug, og er et kompakt brød med mye smak. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og tilsett melken og vannet. Varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i den lunkne væsken. Bland inn mel og salt. Elt deigen til den er glatt og smidig enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1 ½-litersformer. Dekk formene med plast, og la brødene ett erheve i ca. 30 minutt er.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-35 minutt er. Avkjøles på rist.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest