Komper
Til oppskriften

Mormors komper

Kjært barn har mange navn. Raspeball, klubb, raspekake, komle, kløbb, kumle, kompe, kump(e), potetball, klot, ball er en tradisjonell matrett. Det finnes vel like mange oppskrifter som navn.
Over 60 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og riv de på et rivjern, kvern eller en kjøkkenmaskin. Klem ut vannet ved hjelp av et klede eller en sil. La det henge litt så vannet renner ut av potetmassen. Spar på potetmelet som ligger i bunnen av potetvannet.
  • Når potetmassen har fått rent av seg, kna inn salt, mel og potetmelet.
  • Kutt flesket i terninger og kvern godt med pepper på. Form ballene i hånden og lag et hull i midten som fylles med flesketerninger. Klem godt sammen igjen og form til en oval ball.
  • Legg kompene i kokende saltet vann. Skru ned varmen og la de trekke ved kokepunktet i ca. 1.5 time.
  • Server med stekt flesk og smør. Noen liker tyttebærsyltetøy, sukker eller kefir til!
Kilde: Mormor
Print