mors-lammefrikasse

 

Til oppskriften

Lammefrikassé

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en hvit saus. Nam nam.
Over 60 min
Middels
Middag, Tradisjon
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
  • Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
  • Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print