Meny

Moules frites

Moules-frites

Oppdatert

Over 60 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Moules frites

Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage. Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt.
PORSJONER2

Ingredieser

Aïoli

Fremgangsmåte

STEG 1 – ENKLE POTETBÅTER
  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.
STEG 2 – TILBERED BLÅSKJELLENE
  • Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
  • Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
  • Vend inn hakket persille og server!
Kilde: 3iuka.no
 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også