Moules-frites

Moules frites

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage. Med hjemmelagde potetbåter og aïoli blir retten fort en ny favoritt.
PORSJONER2

Ingredieser

Aïoli

Fremgangsmåte

STEG 1 – ENKLE POTETBÅTER

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

STEG 2 – TILBERED BLÅSKJELLENE

  • Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
  • Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
  • Vend inn hakket persille og server!
Kilde: 3iuka.no
 
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest