Meny
Mulligatawnysuppe
En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Sil av vannet og avkjøl linsene.
  • Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank.
Tips
  • Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.
  • Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.
  • Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter