Multebombe-iskake-1
Til oppskriften

Multebombe (iskake)

Lag en deilig lakris is! Kjøp en lakrisstang på apoteket eller lakrissaus i spesialbutikker. Bland cirka 2 ss inn i isen og du får en fantastisk god hjemmelaget is. 
Over 60 min
Middels
Dessert, Julemat
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Mal hasselnøtter på kvern eller med en foodprosessor. Pisk eggehviten nesten helt stive. Tilsett melis gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs. Rør inn nøttene og ha røren i en smurt springform eller ildfast form. Stek på 170 °C i 40 minutter. La nøttebunnen stå i formen til den kjølner.
  • Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem og bland inn eggedosisen. Bland multer og melis. Pass på at det ikke er for mye saft i multene, da blir isen flytende. Rør multene inn i krem-/eggeblandingen og hell den over den avkjølte nøttebunnen.
  • Sett kaken i fryseren til den er dypfryst. Ta kaken ut av fryseren ca 15 minutter før den serveres.
Kilde: melk.no Foto: Kim Holte
Print