Multeparfait-1
Til oppskriften

Multeparfait med nøttekrokan

Dette er virkelig en herlig dessert med multer som er store selskaper verdig, bl.a. til jul. Og det beste av alt; den kan tilberedes lenge i forveien. 
Over 60 min
Middels
Dessert, Julemat
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Pisk eggeplommer og melis luftig. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og det revne sitronskallet i fløten og pisk til det tykner.
  • Bland kremfløten med egge-melisblandingen og multer (spar noen pene multer til pynt) og fordel blandingen i en springform eller i porsjonsformer.
  • Sett formene i fryseren.
  • Smelt sukker i en kjele og vend de hakkede nøttene i det smeltede sukkeret. Hell blandingen ut på pakepapir og la det bli kaldt og stivt.
  • Ta parfaiten ut av fryseren når den er helt stiv og frossen. (15 min. før servering). Pynt med multer, nøttekrokan og mynteblader.
Kilde: frukt.no Foto: Inkognito
Print