Mynteglaserte lammekoteletter
Til oppskriften

Mynteglaserte lammekoteletter

Disse lammekotelettene har mye smak. De marineres og glaseres med sherry, sukker og myntegele. Server de med nypoteter. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

GLASERING

Myntesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær bort eventuelt overflødig fett på lammekotelettene. Bland myntegeleen med sherry, sukker og presset hvitløk i en bolle.
  • Legg lammekotelettene i marinaden, og vend de så de blir helt dekket av marinade. Dekk til, og la dem marineres i kjøleskapet i minst 15 min.
  • Varm grillen til middels varme. Ta kotelettene opp av marinaden, og legg de på grillristen. Grill kotelettene i 7-10 min på hver side til de er gjennomstekte.
  • Det går fint an å steke lammekotelettene i stedet for å grille dem. Stek kotelettene i 5 min på hver side.
  • Bland maisenna i marinaden, og hell marinaden over i en kjele. Tilsett buljongen, og kok opp på svak varme under omrøring til marinaden tykner. Legg kotelettene på varme tallerkener, og hell glaseringen over. Server med nypoteter og myntesaus

Myntesaus

  • Bland sukker og hvitvineddik og varm opp til sukkeret smelter. Rør inn en finlhakkede mynteblader.
  • Tips: Lammekotelettene kan marineres inn til 24 timer i kjøleskap. Dekk de til med plastfolie.
Print