Mynteglaserte lammekoteletter

Mynteglaserte lammekoteletter

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Disse lammekotelettene har mye smak. De marineres og glaseres med sherry, sukker og myntegele. Server de med nypoteter. 
PORSJONER4

Ingredieser

GLASERING

Myntesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær bort eventuelt overflødig fett på lammekotelettene. Bland myntegeleen med sherry, sukker og presset hvitløk i en bolle.
  • Legg lammekotelettene i marinaden, og vend de så de blir helt dekket av marinade. Dekk til, og la dem marineres i kjøleskapet i minst 15 min.
  • Varm grillen til middels varme. Ta kotelettene opp av marinaden, og legg de på grillristen. Grill kotelettene i 7-10 min på hver side til de er gjennomstekte.
  • Det går fint an å steke lammekotelettene i stedet for å grille dem. Stek kotelettene i 5 min på hver side.
  • Bland maisenna i marinaden, og hell marinaden over i en kjele. Tilsett buljongen, og kok opp på svak varme under omrøring til marinaden tykner. Legg kotelettene på varme tallerkener, og hell glaseringen over. Server med nypoteter og myntesaus

Myntesaus

  • Bland sukker og hvitvineddik og varm opp til sukkeret smelter. Rør inn en finlhakkede mynteblader.
  • Tips: Lammekotelettene kan marineres inn til 24 timer i kjøleskap. Dekk de til med plastfolie.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest