Nakkekoteletter med balsamicoglaze
Til oppskriften

Nakkekoteletter med balsamicoglaze

Nakkekoteletter av svin en mørt, saftig og smakfullt. Med balsamico, sennep og honning får kotelettene ekstra god smak.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Honning- og balsamicoglaze

Fremgangsmåte

  • Ta kotelettene ut av pakken og la dem ligge på benken og tempereres.
  • Bland sammen ingrediensene til glazen. Urtene kan godt være hele på kvisten. Sett til side.
  • Varm en stekepanne med halvparten av olivenoljen. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i pannen til de har fått fin farge på begge sider.
  • Senk varmen og hell glazen over kotelettene. La det hele stå og småkoke i 3-4 minutter til glazen tykner. Snu kotelettene og øs glaze over. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  • Trekk stekepannen av varmen og la kotelettene hvile litt.
  • Varm en ny stekepanne med olje. Skjær fennikel i 1 cm tykke skiver som henger sammen i rotfestet. Stek skivene i pannen til de har fått fin farge og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom rotfestet. Krydre med salt og pepper.
  • Fordel koteletter og fennikel på fire tallerkener og drypp noe av glazen over.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
Print