Nakkekoteletter med stekt agurk
Til oppskriften

Nakkekoteletter med stekt agurk

Nakkekoteletter er rask, god og tradisjonsrik hverdagsmat som kan varieres i det uendelige med ulike tilbehør. Har du en agurk i kjøleskapet lager du denne retten på få minutter!
Under 20 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver.
  • Rens paprika og chili. Skjær paprika i grove biter, chili i skiver.
  • Tips: Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Lag små snitt i fettranden, slik at koteletten steker jevnt. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med olje. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter.
  • Stek agurk,paprika og chili i en stekepanne med litt olje til grønnsakene er møre, 2-3 minutter.
  • Bland sammen crème fraîche og grovmalt pepper.
  • Server saftige nakkekoteletter med stekte grønnsaker og krydret crème fraîche.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer Hensley
Print