Napoleonshatter-1-1

Napoleonshatter

Over 60 min
Avansert
Print
Napoleonshatter er nydelige små munnfuller som er kjempegode til kaffen. 
PORSJONER1

Ingredieser

Mandelfyll

Fremgangsmåte

  • Rør smør og sukker luftig og hvitt, og rør inn egg og mel til en ganske fast deig.
  • Melmengden avhenger av størrelsen på egget. Sett deigen kaldt ca.1 time.
  • Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker på 6-7 cm i diameter.
  • Skåld mandlene, legg dem til tørk og mal dem når de er tørre.
  • Visp eggehvitene stive med melis. Ha i de malte mandlene. Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.
  • Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca.12 minutter. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tett boks.
Kilde: melk.no Foto: Kina Osan