Napoleonskake
Til oppskriften

Napoleonskake

20-40 min
Middels
Dessert, Kaker
PORSJONER8

Ingredieser

eggekrem

glasur

Fremgangsmåte

  • Kjevle ut butterdeigsplatene til de måler 10x16 cm. hver. Prikk dem med gaffel og stek som anvist på pakken. Avkjøl på rist.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljekornene. Kok opp melken med vaniljen. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen.
  • Ha alt i kjelen, også maisenna. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
  • Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Hell i oppløst gelatin i tynn stråle under omrøring. Sett kremen kaldt.
  • Lag melisglasur av melis og vann, tilsmakt romessens. Smør to av butterdeigsplatene med glasur (velg de to peneste overflatene). Bruk varm kniv.
  • Legg det halvstivnede fyllet på de to andre bunnene og legg på lokkene. Trykk litt ned. Del opp hver av de to kakene i fire biter, på omlag 10x4 cm. Bruk en ekstra tynn, skarp kniv. Sag forsiktig gjennom lokket, og før så kniven rett ned gjennom krem og bunn.
Print