Napoleonskake

Napoleonskake
PORSJONER8

Ingredieser

eggekrem
glasur

Fremgangsmåte

  • Kjevle ut butterdeigsplatene til de måler 10x16 cm. hver. Prikk dem med gaffel og stek som anvist på pakken. Avkjøl på rist.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljekornene. Kok opp melken med vaniljen. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen.
  • Ha alt i kjelen, også maisenna. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
  • Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Hell i oppløst gelatin i tynn stråle under omrøring. Sett kremen kaldt.
  • Lag melisglasur av melis og vann, tilsmakt romessens. Smør to av butterdeigsplatene med glasur (velg de to peneste overflatene). Bruk varm kniv.
  • Legg det halvstivnede fyllet på de to andre bunnene og legg på lokkene. Trykk litt ned. Del opp hver av de to kakene i fire biter, på omlag 10x4 cm. Bruk en ekstra tynn, skarp kniv. Sag forsiktig gjennom lokket, og før så kniven rett ned gjennom krem og bunn.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken