Nasi Goreng

Nasi Goreng

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Nasi Goreng betyr "stekt ris" på indonesisk, og er en kjempegod gryte å lage hvis du vil ha en "grønn dag". Den stekte hodekålen og peanøttene setter preg på gryteretten, og den er kjempegod med godt brød til. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.
  • Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.
  • Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.
  • Bland grønnsaker og den kokte varme risen.
  • Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer