Meny
Nepespa
Denne retten blir brukt som julemat mange steder i Setesdalen.
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok kjøttet i vann i ca. 3 timer.
  • Skjær kålroten i skiver/biter. Kok den sammen med kjøttet de siste 15 minuttene. Ta opp kjøtt og kålrot.
  • Lag suppen ved å smelte smør i en kjele og røre inn mel. Ha i melk og rør det godt til det tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Kok suppen i 10 min.
  • Serveres i dyp tallerken med lefse. Lefsa dyppes i suppa. Server kålrot og kjøtt ved siden av på en tallerken.
  • NB! Her er det variasjon i fra hjem til hjem. Bruk gjerne kokevannet/kraften fra kjøttet i suppa. Dette gir en fyldigere smak.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter