Nigiri sushi

Nigiri sushi

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine! 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Når risen er avkjølt heller du litt av eddikblandingen over risen og vender den inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  • Skjær først et jevnt stykke av fiskefiletene, deretter skjærer du fisken i 2-3 millimeter tynne skiver.
  • Skjær hver kamskjellmuskel i to, og skjær hver av de halve nesten helt i gjennom så de blir dobbel så stor når de brettes ut.
  • Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene.
  • Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
  • Form risen til en oval ball.
  • Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
  • Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
  • Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi og ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley