Niku Jaga – kjøtt og poteter

Niku Jaga - kjøtt og poteter

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en tradisjonell middag i Japan. Den er ikke så ulik den norske lapskausen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en jerngryte, og brun kjøttet til det får en gyllen fin farge. Tilsett poteter, løk og gulrot. La dette surre i ca. 2 minutter. Ha i vann og la det koke under lokk til poteter og gulrøtter er gjennomkokte, 10-15 minutter.
  • Tilsett sukker og vinen. La det koke videre ca. 5 minutter. Ha i soyasausen, senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter uten lokk til kraften er nesten helt kokt inn.
  • Tilsett erter eller sukkererter de 2-3 siste minuttene av koketiden.
  • Server med ris eller nudler. Og litt ekstra soyasaus er et naturlig tilbehør i det asiatiske kjøkken.

Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest