Norsk-kveite-med-asparges-og-hollandise-1

Norsk kveite med asparges og hollandise

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.

Hollandaise

  • Sausen Bland eddik og pepper, og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene.
  • Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og blir luftige.
  • Tilsett smeltet, klaret smør - litt om gangen. Hvis sausen blir for tykk kan den skille seg; tilsett da litt lunket vann. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
  • Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8–12 minutter. Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp. Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.
  • Nykål, spisskål og gulrøtter passer også til denne retten.

Saltlake

  • 0.5 l saltlake, av 0.5 l vann og 40 g salt.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest