Nøttebrød
Nøttebrød

Nøttebrød

Et deilig og grovt nøttebrød som passer til alle dagens måltider. Ypperlig som tilbehør til et ostefat, til grytemiddagen eller alene som blings i matpakken. 

Tid: Over 60 min
Grad: Middels
Rett: Brød

Ingredienser

Porsjoner: 2
Skriv ut

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og hvetekli. Ha i grovbakstmel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland nøttekjernene i til slutt.
  2. Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 minutter.
  3. Ta deigen ut på melet bakebord. Lag et stort rundt brød og legg i en smurt rund springform. Eller del deigen i to, form emnene til avlange brød, og legg dem i godt smurte 1,5 -litersformer. Pensle med lunkent vann og pynt med nøttekjerner.
  4. Dekk med klede og etterhev brødene i 20–30 minutter.
  5. Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter. Hvelv brødene ut og bank på underskorpen for å høre om nøttebrødene er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når de er ferdige. Avkjøl på rist.

Kilde: brodogkorn.no