Nøttebrød
Nøttebrød

Nøttebrød

Over 60 min
Middels
Brød
Et deilig og grovt nøttebrød som passer til alle dagens måltider. Ypperlig som tilbehør til et ostefat, til grytemiddagen eller alene som blings i matpakken. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og hvetekli. Ha i grovbakstmel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland nøttekjernene i til slutt.
  • Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Lag et stort rundt brød og legg i en smurt rund springform. Eller del deigen i to, form emnene til avlange brød, og legg dem i godt smurte 1,5 -litersformer. Pensle med lunkent vann og pynt med nøttekjerner.
  • Dekk med klede og etterhev brødene i 20–30 minutter.
  • Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter. Hvelv brødene ut og bank på underskorpen for å høre om nøttebrødene er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når de er ferdige. Avkjøl på rist.
Print