nykaalruller

Nykålruller

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sprek variante av vårruller hvor vi har brukt blader av nykål i stedet for risark. Fyllet er foruten nykål, gulrøtter, paprika, sukkererter, bønnespirer, rødløk og hvitløk smaksatt med sesamolje, frisk koriander, og teriyakisaus. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og rens alle grønnsakene.
  • Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
  • Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
  • Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
  • Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
  • Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.
  • Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest