koketips-elg

Nyttige  steke- og koketips for elgkjøtt

Rett/delMengde kjøtt pr. porsjonTilberedningsmetodeKjernetemp. ferdig tilberedt
Filet
Indre- og ytrefilet
200 gBrunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C.Lite stekt: 55 °C
Medium: 60 °C
Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke)
200 gStekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff 
Elgstek
Lår, bog uten ben
200 gStekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Mindre steker på under 1,5 kg brunes raskt i varm panne først.Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
200 gBrunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time58 °C 
Grytekjøtt
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
m/ben: 300 g
u/ben: 150-200 g
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft på 85-90 °C i ca. 1/2-1 time 
Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog
m/ben: 250-300 g
u/ben: 200 g
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2 1/2 time, til kjøttet er mørt og slipper bena. 
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest